Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Тренировки дори в седнало положение

Знаете ли, че може да тренирате тялото си дори докато седите. Упражненията в седнало положение по време на работа или през почивката, пред телевизора сами по себе си са недостатъчни и помагат за отпускане на напрежението в тялото, подобряват кръвообращението, поддържайки добри нива на кондиция. Към тях спокойно може да вмъкнете и някои fitnes dobavki за повече тонус и енергия.

Факт е, че много хора прекарва часове наред през деня в седнало положение. Докато са на работа, докато пътуват в градския или личен транспорт или докато седят пред телевизора, всичко това е повече от нездравословно. Съвременният ритъм и начин на живот ни откъсват от това, за което сме създаден, а именно да се движим. Ето, защо специалистите откриват нови методи и похвати да подобрим това състояние.

Като начало трябва да се седи в права поза с изправен гръб, изпънати рамене назад. На всеки 30 мин. е задължително да се откъсва поглед настрани. Много добра техника за раздвижване на отделните части на тялото и кръвообращението е като се става от време на време от мястото и се правят кратки разходки, дори из офиса (кабинета).

Водата трябва да присъства винаги и да е под ръка. С приема на аминокиселинихрани е желателно да се приемат двойно по-големи количества вода.

От малка бутилка отпивайте периодично по няколко глътки, това ще ободри и тонизира тялото.

Упражнения за шията – раздвижвайте на всеки час главата напред и назад, наляво и надясно. По този начин ще намалите налягането и ще облекчите напрежението.

Стречинг на раменете – сгънете ръцете в лактите и кръстосайте пред гърдите. С кръгови движения развитие в едната и в другата посока по 10 пъти.

Упражнения за ставите – на всеки час завъртайте ставите по часовниковата стрелка и обратното. Правете по 10 пъти в посока.

Упражнения за коремни мускули – в седнало положение, повдигнете краката прибрани в колената, почти до тялото, задръжте няколко секунди, след, което отпуснете. Повторете това 15 пъти.

Упражнения за ходилата и ставите – от седнало положение завъртете ходилата по часовниковата стрелка 12 пъти, а след това в обратната посока отново 12 пъти.

Разтягане на краката – докато седите на стол, вдигнете краката в колената, докато усетите свиване на мускулите. Повторете упражнението, колкото можете пъти.

Стягане на дупето – стягане и отпускане на седалищните части може да се прави и в седнало положение. Серии от 15 по 20 отпускане и стягания са добра тренировка укрепване и на тазовите мускули.

На пазара се предлагат и някои протеини на прах, които могат да са от голяма полза.