Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Зеленият цвят в пролетен интериор на помещенията

Знаете ли, че зеленият цвят има множество нюанси, които с различни комбинации са подходящи за декорация на всяка стая. Комбинация от зелен интериор ще ви помогне да облекчите умора, стрес и да дари спокойствие.

Тези фирми:

EVROSONDA.COM

EVRO5.COM

DEPO.BG, също ще са от полза ако планирате по-кардинални промени в интериора на дома.

Нюанси на дървета и тревни дизайнери обикновено се използват в различен интериор, за да създадат близка до природата, лесен и екологична атмосфера. Зеленото се получава чрез смесване на два нюанса - хладно синьо и жълто пламенно. Такива силни стълбове могат да внесат студ и топлина. Зеленото се превръща в "златна среда" и е най-хармонично от всички цветове на спектъра. Някои психолози смятат, че вътрешната зелена стая може да балансира въплъщавайки спокойствие, тишина, създавайки усещане за стабилност.

Зеленият цвят на ябълка успокоява, перфектно облекчава стреса, действа с благоприятен ефект върху сърцето. В допълнение, той помага да се възстанови нормалния жизнен баланс на човек и да се предпази от стрес. Този цвят е много подходящ, както за мебели, така и за декори в интериора. Той се прилага много и в спални помещения, където има нужда от спокойствие, уединение и хармония.

За да се създаде добре интериорът на спалня в зелено е добре да се използват пастелни цветове. Интериорът зареден със свежест е полезен за тези, които са ангажирани с интелектуален труд - тревистият цвят перфектно стимулира концентрацията и помага да се съсредоточи интелигентно решение. Зелената символизира хармонията на движение и неподвижност – създава положителен ефект върху уморения човек. С течение на годините цвета може да роди по-активен начин на живот. Основната психологическа характеристика на цвят е неутрален и даряващ със спокойствие. Подобна функция е вярна, в смисъл, че зеленото прави елементи, които са боядисани в цвета на мебелите визуално и по-малко тромави, разширява пространството.

Интериорът в нюанси на зелено изглежда доста готино, свеж и жизнен. Този цвят е незаменим в области, където смятате да се отпуснете: будоари и спални. Полезно е да се ползва и в офисите, където е необходимо мислите да се концентрират, в библиотека и кухнята и в спалнята на детето. Но не можете да боядисате стените в зелено на помещения, където ще прекарате най-активни физически дейности, упражнения (спорт или фитнес зала).