Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

5 ефективни начина за справяне с калта в коридора

Точно пред вратата лежи една подложка и чрез избора й личи, колко на сериозно вземаме нещата. Добрата поглъща мост на много вода, задържането на мръсотия налага по-често да се измива постелката. Ако първо минавате с прахосмукачка, а след това с гърба, ще видите колко много не позволява на мръсотията да попада във вашия дом!

Не мийте веднага. В някои случаи е най-добре да се изчакат, докато изсъхне и след това се минава с прахосмукачка. Сухата мръсотията се събират много по-лесно, а когато се търка с мократа кърпа мръсния под боклука се разпространява по-нататък. Вижте за извозване на отпадъци от апартамент: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8/.

Най-лесният начин да направите това е:

- прахосмукиране на мръсотията и помитане с четка;

- Поръсете малко универсален препарат за почистване на хартиена кърпа и избършете петната от пода и стените (които в други случаи не могат да се измият);

- При използване на хартиени кърпи и оцет или гъба меламин, това води до липсата на третирани упорити петна върху обувките.

Използвайте всичко, което е под ръка:

- четка с естествен косъм;

- стари кърпи, за да избършете обувките или лапите на куче;

- тава или друг контейнер за събиране на вода и кал, произтичащи от обувката. На дъното се поставя поднос с корк или стари вестници.

Тук може да видите цените на хамалски услуги: http://hamalski.com/hamalski-uslugi-sofiya-tseni-i-transport/.

Поставете отделен контейнер за отпадъци от хартия.

Когато времето е влажно и мръсно поддържането на реда в коридора е може би едно от най-трудните неща. Когато влезете в дома си, е достатъчно да се направят четири стъпки и вече 85% от мръсотията е по пода ви. Оставяйте обувките на пода, но най-добре е те да са изолирани с вестник, подложка, тава или друг ограничител, където да пада боклука. Ето защо, преди да влезе трябва да използвате добри почистващи изтривалки.

Разберете как става извозване на стари мебели: http://obshtini.com/stari-mebeli-obshtina-varna/.