Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Дамски Дрехи

11 грешки, които може би правите докато тичате

Всеки бегач се опитва да избегне наранявания, но все пак в крайна сметка ги получава. Как? Това е така, защото хората, често допускат няколко често срещани грешки и в крайна сметка вредят на мускулите си. Това може да се превърне в сериозна травма. Ако и вие продължавате да повтаряте едно и също нещо отново и отново, то добре е да научите за този списък грешки.

Не поддържате балансиран хранителен режим

Препоръчително е да се поддържа балансиран хранителен режим, докато тренирате физическа активност. Това ще приведе фитнес целите ви в постижими граници.

Не загрявате с определени движения

Точно преди да започне трябва да сте достатъчно разгрети – всички мускули и стави. Това е от съществено значение при бягане и си има цяла програма срещу травми.

Не носите подходящи обувки

Ако използвате неподходящи обувки, ще получите контузия на стъпалото. Това дори може да причини болка и временно да ограничи тренировките.

Престаравате се

От време на време хората се простират твърде далеч, когато става дума за обучение. Опитайте се да напредвате бавно и да увеличите дневните загрявка. Това може да ви задържи в леглото за по-дълго време.

Не избирате опитни хора

Хората искат да се обучават и да харчат много за закупуване на нови обувки и оборудване, но никога не изберат професионални треньори, за да им помогнат да се научат.

Като напрягате горната част на тялото

Ако държите горната част на тялото напрегна, това ще ви забави.

Придържайки се към паважа

Бъде винаги информирани и се движете по-мека повърхност, а не по пътя. Пътят всъщност вреди на коленете.

Следвайки същия маршрут

Възможно е да има определен маршрут, който повече да ви харесва, но е препоръчително, да се движите по друг терен само тогава, когато състезанието го налага.

Имайте предвид, че:

Няколко пътеки наистина не са специализирани за бягане и могат сериозно да увредят стъпалото или глезена. Те не могат да променят посоката, но могат да провалят състезанието си.

Повишете разстоянията

Ако наскоро сте стартирали в спорта не е задължително да увеличавате разстоянието драстично. Опитайте се да запазите вашите цели реални и ги увеличавайте бавно.