Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Дамски Дрехи

Екологична гледна точка – как да опазим планетата от замърсяване

Направихме подбор от примери за борбата и екологията, както на големите корпорации, така и на обикновените хора. Тя показва, че човек не трябва да бъде милиардер и мизантроп, за да влияе на положителните промени. Просто коригирайте навиците си. Нека се променим към по-добро заедно! Започнете с услугите по извозване на боклук в София.

Чанти и пликове - платнени чанти

Темата за чанти от плат и торбички за многократна употреба е повдигана на многократно. Решихме да припомним, че използването им изобщо няма да ви усложни. В същото време ще помогне за опазването на околната среда.

Наред с това, през последните години броят на платнените чанти и авиокомпаниите на пазара се увеличава. В супермаркетите хартиените торбички са станали популярни.

Продукти с изтекъл срок на годност - продукти в кутии

Сега ще се изненадате, но всички супермаркети и хранителни магазини в Европа трябвало да изхвърлят продукти с изтекъл срок на годност. В повечето случаи рециклирането просто означаваше отиване в боклука.

Днес в повечето западни страни, като Франция, законът изисква от супермаркетите да даряват продукти с изтекъл срок за благотворителност. А в Дания има, дори магазини за храни с изтичащи дати. Цените там съответно са много по-ниски.

Консумацията на кафе

Дори и просто да откажете пластмасови чашки за напитки, с този акт вече ще предоставите услуга на Световния океан. Както можете да видите, всъщност да сте екосъзнателни е напълно неусложнено.

Достатъчно е да откажете от използването на пластмаса, колкото е възможно повече, да се придържате към повторната употреба на нещата. Разбира се и трябва да внимавате за околната среда. Нека заедно спасим планетата за бъдещите поколения!

Статията ни е предоставена с любезното участие на екипът на bratstvoto.com.