Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Дамски Дрехи

Как да спасим околната среда

Нивото на замърсяване на водните тела, горските насаждения и броят на сметищата в областните градове е просто извън мащаба. Някои учени, дори говорят за замърсяване на въздуха не само от промишлени отпадъци, но и от пластмаса. Ето защо е необходимо да сте екосъзнателен човек!

Съдове за еднократна употреба от бамбук

Съгласете се, че използваме пластмасови съдове за еднократна употреба, когато не се чувстваме добре да мием керамика и порцелан, след угощение. Удобно е, но никак не е екологично. За щастие, биоразградимите съдове, отдавна са в продажба.

Прави се от бамбук, трици, хартия, тръстика и дори от нишесте! Между другото, нишестето се разлага по-бързо - само за 2 месеца!

Опаковка на храни - продукти в листа

Пластмасовите опаковки, между другото, също могат да бъдат заменени с хартия и дърво. Това се пласира успешно от много години. В тайландски супермаркет например може да получите увити плодове и зеленчуци в бананови листа!

Остава само да разберем как да опаковаме месо и други продукти, които произвеждат сок в околната среда. За тях опаковката досега е еднаква за всички.

Използвайте повторно контейнерите

Лесно можете да използвате отново празните пластмасови бутилки: дозаторите за вода. С шампоани, душ гелове и измиване обаче ситуацията е по-плачевна.

Ако не е възможно да използвате пластмасови кутии и опаковки от козметика по предназначение, може да я превърнете в очарователен занаят.

Обувки и дрехи - рециклирани пластмасови дрехи

Как иначе могат да се използват пластмасови бутилки? Adidas например прави маратонки от тях. Наскоро тази компания спортни дрехи и аксесоари произвежда 11 милиона маратонки годишно. Според ръководството чифт обувки използва 11 пластмасови бутилки.

В Израел дрехите са изработени от пластмаса. В същото време качеството му е доста поносимо, а цената по портфейла. Сами виждате, че не е толкова трудно да сте част от планетата и да работите за нейното опазване.

Източник: Чистота България