Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Дамски Дрехи

Как да отглеждате чесън в саксии

Съществуват и много лесни начини, благодарение, на които може да получите свежа чесън много бързо, в домашни условия и само за 2 седмици!

Ето, как подбрахме полезните съвети на екип Хамали Рашко

Ако не искате да играете с рязане на бутилката, тогава можете да отглеждате лук в торбичка у дома и това да стане много бързо. Стъпките са лесни и подобни на отглеждането на лук в саксия.

Ако се притеснявате, че торбата ще се разкъса и изтича, поставете я, върху пластмасов или керамичен съд.

За да ускорите образуването на зелени пера, накиснете лука в топла вода за 2 дни, сменете водата сутрин и вечер. Този трик ще помогне на зелените листенца да покълнат 10 дни по-рано. След накисване изсушете люспите на луковиците със салфетка, поставете ги близо една до друга в найлонов плик със слой мокър пълнеж с дебелина най-малко 2 см.

След това надуйте добре торбата и я завържете, без да изпускате въздуха. Извадете торбата за 3 дни на тъмно и хладно място в апартамента, за да ускорите растежа на корените. След 3 дни поставете вашата мини-оранжерия на светъл прозорец. Няма нужда да поливате и торите, през периода на растеж на лука.

Не развързвайте торбата, докато лукът зеленина се надуе и се покаже на върха. От момента, в който отворите торбата, уверете се, че пълнежът не е изсъхнал. Не нарязвайте първите зеленини, които се появяват, но ги оставете да растат в нови гроздове. Изрежете листата около ръба, като се придвижвате към центъра, докато растат.

С този метод за получаване на зелен лук се запазва глава от ряпа, която може да се яде. По същия начин може да отглеждате зелени чесън, шалот, чесън и праз.

Тези прости методи ще ви позволят да получите голямо количество зелена маса не само зимата, но и през цялата година. Няма нищо трудно в отглеждането на зелен лук на прозорец, без гниене и излишна влага. Изберете любимия си метод и до Нова година ще имате естествени здравословни зеленина!