Login
Register
Начало

Предизвикателно

Предизвикателен блог

Дамски Дрехи

Как да отглеждате зелен лук на перваза на прозореца

Отглеждането на зелен лук у дома, изисква търпение, наличието на различни контейнери с почва или вода, редовно поливане, овлажняване и други манипулации. Разбира се, това носи много неудобства. Съществуват, обаче и много прости начини, благодарение, на които може да получите свежа зеленина много бързо, без никакви излишни неща и само за 15 дни!

Как да отглеждате чесън

Вероятно не искате да се забърквате с мръсотия, влага, да хванете неприятна миризма на лук от перваза на прозореца? И не е нужно: само в началото подгответе най-необходимото и направете всичко, според нашите инструкции. Ще бъдете доволни, че няма да е необходимо да правите нищо, просто изчакайте. Ако засадите луковицата, през ноември или началото на декември, тогава до Нова година вече ще имате пресни зеленини за празничните салати!

Отглеждането на домашен пролетен лук в бутилка е лесно, бързо и нищо повече!

Вземете пластмасовата бутилка Coca-Cola и отрежете горната част на шията, след което срежете бутилката в средата на две части.

Напълнете дъното на бутилката с дървени стърготини, тоалетна хартия, парцали от плат или всякакви други импровизирани средства, които могат да задържат влага за дълго време.

Изберете малки лук (размерът на пилешко яйце), за да получите 5–7 парчета в бутилката. Нарежете горната опашка на всеки лук, за да използвате плътта. Тази стимулация на луковицата помага на кислорода да влезе по-активно в листните ембриони.

Засадете луковиците в пълнежа с корените надолу. Налейте 50-100 г вода, сложете втората част на бутилката и поставете на перваза на прозореца.

След 15-25 дни лукът ще достигне 30 см. Поливайте зелените не твърде често, но в зависимост от влажността на пълнителя или помещението. Не се притеснявайте, ако не се излюпят всички  глави - през есента това е нормално. С течение на времето те ще наваксат останалото, а вие ще имате еднообразно зелено перо.

Източник: Али Барут